Открийте вълшебството на Куба

Цена от: 1074 €
Провеждане - целогодишно, Продължителност: 11 дни/ 10 нощувки Цена: от 1074 евро

Програма

1 ден (вторник) Хавана  Пристигане на летището в Хавана. Настаняване и нощувка в избрания хотел. 
2 ден (сряда) Хавана  Закуска. Ще ви вземат от хотела за панорамна обиколка до крепостта Моро Кабаняс. Ще направите пешеходна обиколка на Стария град Хавана. Ще посетите Историческия център, който е част от културното наследство на човечеството. Ще минете край площада с Катедралата и ще видите известния бар – ресторант Ла Бодекита дел Медиа и Плаца де Армас. Разходка по улица „Офисиос” ще ви отведе до площад Сан Франсиско де Асис. Следва посещение на Музея на питието ром, където ще дегустирате напитката и ще научите как се произвежда. Пешеходна разходка през Плаца Виеха и връщане обратно през улица Мерсадерес. Отправяте се към хотел Амбос Мундос, където живял прочутият американски писател Ърнест Хемингуей. Обяд в местен ресторант. След обед – панорамна автобусна обиколка край Музея на Революцията, Централния парк , Големия театър на Хавана и Националния Капитол. Екскурзията продължава през крайбрежната магистрала Малекон до площада на Революцията. Ще видите мемориала Хосе Марти и Университета на Хавана. Вечеря в ресторант. Нощувка. 
3 ден (четвъртък) Хавана – Винялес – Хавана  Закуска. Трансфер с климатизиран автобус до долината Винялес в Пинар дел Рио – най-западната област на Куба, където се отглежда най-качествения тютюн в света. Ще бъдете пленени от красивите пейзажи на долината, изпълнена с кралски палми - националното дърво на Куба. По пътя ще посетите фабриката за пури в Канделария. Пътувайки към Винялес ще разгледате фермата Ел Параисо, в която ще научите повече за живота на фермерите и за отглеждането на тютюн. Във Винялес ще посетите праисторическите стенописи – пещерни рисунки, намиращи се в старите скали на Куба. Ще ви впечатли Индианската пещера , където ще ви предстои вълнуващо преживяване – плаване с лодка в подземната й река. Обяд в местен ресторант. От Лос Хасминез ще се любувате на невероятната гледка към долината Винялес. Вечеря и нощувка. 
4 ден (петък) Хавана – Сиенфуегос – Тринидад  Закуска. Пътувайки към Сиенфуегос ще посетите Фиеста Кампесина, където ще добиете представа за изобилните животински и растителни видове на полуостров Запата. Пристигане в Сиенфуегос и обяд в ресторант. Ще се разходите по главните улици и авенюта на града. Основан от французи, Сиенфуегос е разположен на красив залив, пазен от крепостта Хагуа. Тук се намира Нотр Дам – най-голямата коралова колония в Куба. Ще посетите парка Марти, Паласио дел Вале, театъра Томас Тери, сградата на културните богатства и катедралата на Непорочното зачатие. Насочвате се към Тринидад. Настаняване в хотел all inclusive. Нощувка. 
5 ден (събота) Тринидад  Закуска. Предстои ви панорамна обиколка на Тринидад – едно от първите селища, създадени от испанците в началото на 16ти век. Градът е в списъка на културното наследство на човечеството. Ще посетите главната енорийска църква Света троица, в която има икони от преди 300 години и бляскав олтар, украсен със скъпоценни камъни. Ще разгледате плаца Майор и музея в града. В бар Ла Канчанчара ще можете да опитате едноименния коктейл. Обяд в местен ресторант. Нощувка . 
6 ден (неделя) Тринидад – Камагуей  Закуска. Отпътувате към Камагуей. По пътя ще посетите плантацията за захарна тръстика Манака Изнага. Обяд в ресторант в Камагуей. Следва панорамна обиколка на града с посещение на църквата Нуестра Сеньора де ла Мерсед. Настаняване в хотел. Ще направите обиколка на Плаца де Кармен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка. 
7 ден (понеделник) Камагуей – Сантяго де Куба  Закуска. На път към Сантяго де Куба ще посетите град Баямо, смятан за „люлка на кубинската революция”. Тук се намират Каза Натал де Куба – родното място на бащата на кубинската нация, Плаца дел Химно и градската катедрала. Следва обяд в ресторант. Ще посетите светилището Ел Кобре. Настаняване и нощувка в хотел в Сантяго де Куба. 
8 ден (вторник) Сантяго де Куба  Закуска. Ще направите панорамна обиколка на града, който е столица на острова през първата половина на 16ти век. Най-известният карибски град на Куба, той е известен с историята си, гостоприемните и приветливи хора и традиционните ритми и танци. Ще посетите гробището Санта Ифигения, където почиват тленните останки на Хосе Марти – националният герой на Куба. Панорамна обиколка на площада Антонио Масео и музея 26ти юли. Пешеходна обиколка из историческия център на града - парк Сеспедес, Катедралата, улиците „Падре Пико” и „Хередия” и Плаца Долорес. Следва посещение на крепостта Морро. Обяд в местен ресторант. Вечеря в хотела. Нощувка. 
9 ден (сряда) Сантяго де Куба – Баракоа  Закуска. По пътя към Баракоа ще посетите град Гуантанамо, където ще видите „Тумба Франческа” и ще се насладите на танцовото представление с кубински ритми в „Къщата на Чангуи”. Обяд в местен ресторант. Подължавате към Баракоа. Вечеря и нощувка в избрания хотел. 
10 ден (четвъртък) Баракоа  Закуска. Денят започва с посещение на фермата Дуаба, в която има плантации за банани, кокосови орехи, какао, манго и кафе. Обяд във фермата. Посещение на плажа Магуана. Вечеря и нощувка в хотела. 
11 ден (петък) Баракоа – Хавана  Закуска. Пешеходна обиколка на Баракоа – първото селище, създадено на американския континент от испанските колонизатори и първата столица на страната. Ще посетите църквата Нуестра сеньора дела Консепсион, където е запазен първият кръст, поставен от испанците на новата земя. Според сведенията е донесен от Христофор Колумб и се смята за най-старият символ на християнската религия в Куба. Ще разгледате градския музей Фуерте Матачин. Насочвате се към летището в Барокоа за полет до Хавана. Пристигане на летището в Хавана и край на тура. Пожелаваме ви приятен път към дома. 

Цената включва

• 10 нощувки в хотел на база полу пансион. 
• Храненията според програмата. All inclusive във всички курортни хотели. 
• Екскурзоводско обслужване. 
• Екскурзии и мероприятия, както са посочени в програмата.

Цената не включва
• Самолетни билети по международните полети. 
• Летищните трансфери при пристигане и в края на екскурзията (при заявка са достъпни с допълнително заплащане). 
• Туристическа виза. 
• Карта (дава се от Кубинското посолство във Вашата държава или от Вашия туристически агент, или летище). 
• Медицинска и Пътна застраховка. 
• Летищна Такса на Кубинското Летище (Международни Полети за Далечни Дестинации). 
• Всякаква храна или напитки, невключени или упоменати. 
• Рум сървиз в хотела, телефонни обаждания, други продукти и т.н. 
• Лични разходи.

Информация за хотелите

 

Хотели "Бронзов пакет": / няма тройки стаи/

Copacabana в Хавана http://www.cubahotelbookings.com/hotel-view.asp?lID=1&hID=101

Costa Sur в Тринидад http://www.cubahotelbookings.com/hotel-view.asp?lID=1&hID=289

Grand Hotel Camaguey в Камагуей http://www.hotelcamagueycuba.com/

Las Americas в Сантяго де Куба

El Castillo или Porto Santo в Баракоа http://www.hotelelcastillocuba.com/ илиhttp://www.hotelportosantocuba.com/